Pickblock

 

Pickblock fra Jorenku giver beskæftigelse til fjerkræet, således at deres behov for at hakke på hinanden mindskes. En Pickblock på 8 kg. rækker helt op til 1000 høns.

Pickblock kan anvendes i økologisk jordbrugsproduktion i overensstemmelse med Rådets forordning 834/2007 og kommissionens forordning 889/2008,


Anvendelse:

Startstald, sl.fjerkræ:
1 Pickblock pr. 1000 kyllinger
5 stk. Pick-blocks i en startstald med 4800 kyllinger.

Voksestald sl. fjerkræ:
Pickblocks kan flyttes med kyllingerne ind i voksestalden efter 3-4 uger, og herefter suppleres op. De må nemlig gerne flyttes med kyllingerne, men pga. biosecurity anbefaler vi, at man ikke flytter brugte Pickblocks bagud i systemet til nye hold. 

Høns, æglægger:
1 Pickblocks til 1000 høns
Det er bedre, at man har det rigtige antal Pickblocks i stalden - ikke for mange, netop for at sikre at den holder sig frisk, og at hønsene bevarer deres interesse for Pickblocks, når de har behovet. Dog skal der sikres en spredning i Pickblocks, således at alle høns kan komme til, når behovet opstår, - derfor afhænger dette også af staldens indretning. Hvis du for eksempel har en stald eller sektion på 3000 høns, vil det formentlig være optimalt med to Pickblocks i hver side.

Vejledning: 

Når du sat dem ind i stalden, skal du sørge for at tage pickblocken ud af baljen, vende baljen om og placere pickblocken i baljen igen. Dermed har fjerkræet fuld adgang til pickblocken, og den holdes ren og attraktiv i længere tid.
En Pickblock i hønsestalden bliver optimalt brugt i løbet af ca. 3 uger, hvor hønsene individuelt har skiftende behov. Ved foderskift er det vigtig at hønsene har adgang til Pickblock. 
Hvis du oplever et hurtigere forbrug, kan hønsene under tiden have et større behov. Hvis du er i tvivl om der er problemer i hønseholdet, så kontakt gerne din Staldren konsulent.

Generelt

Da denne Pickblock består af højkvalitetsprodukter specielt afstemt til fjerkræ og dets behov for toppræstationer, vitaminer, mineraler, beskæftigelse og nærringstoffer, behøver man kun én type Pickblock fra kylling til høne, - også uanset om man har konventionelt eller økologisk fjerkræ. 

Derfor er Staldren’s Pickblock altid et hak bedre.

Opstår der tvivl om anvendelsen, tøv da ikke med at kontakte Jorenku  A/S for yderligere forklaring.

Klik her for at downloade PDF