Anslået læsetid: 2 Minutter

Den sjællandske virksomhed Jorenku, der fremstiller desinfektionsmidlet Staldren til staldbrug, etablerer importørnet over hele Fjernøsten.

Desinfektionsmidler til Asien
Der var plads til håndtryk mellem Jorenkus eksportchef Christian Dalsgaard i midten og den vietnamesiske landbrugsminister Cao Duc Phat til venstre. Til højre direktøren for Ildex, Ladda Mongkolchaivivat, selskabet bag udstillingen.

Der blev vekslet håndtryk med den vietnamesiske landbrugsminister, da direktør Johnni Pedersen og eksportchef Christian Dalsgaard fra firmaet Jorenku i marts deltog på en stor asiatisk landbrugsudstilling. Den fandt sted i Vietnam, men havde gæster fra de fleste asiatiske lande.

Jorenku deltog som den eneste europæiske virksomhed, og vi mærkede stor interesse for vores desinfektionsprodukter. Vi har allerede en stigende eksport til de asiatiske lande, hvor stalddesinfektion er mere aktuelt end nogensinde, fortæller Johnni Pedersen.

Vi har gennem et stykke tid arbejdet med eksport til de asiatiske lande, og vi ser den store interesse for os på messen som et bevis på, at vi vurderer markedet rigtigt, vurderer han.

Bakteriedræbende
Jorenku fremstiller tørhygiejnemidlet Staldren, som udstrøs i stalde, båse og sektioner, hvor produktionsdyr går. Midlet har en kraftig antibakteriel virkning, og netop i mange af de asiatiske lande findes mange gamle staldanlæg, hvor der er behov for at reducere smittetrykket.

Tørmidlet er effektivt bakteriedræbende og har dokumenteret virkning mod fx e-coli bakterier, salmonella, campylobacter, tarmbrand type A, aspergillus og stafylokokker.

Desuden virker midlet udtørrende på gulve og luft. Det mindsker derved både lugtgener ved at binde ammoniakken, og mindsker samtidig risikoen for luftsmitte.

Midlet er dokumenteret ugiftigt, og mange bruger det derfor også til kæledyrsbure indendørs. Men Staldren er udviklet til landbrugets professionelle forhold og er en vigtig faktor, når det gælder om at mindske smittetrykket og samtidig bibeholde giftfrie miljøer, påpeger Johnni Pedersen.

Kilde: maskinbladet.dk, 21. april 2006