Anslået læsetid: 2 Minutter

Jorenku har valgt at få EU-godkendelse af Pestinol® til flere formål i hele Europa. Mens godkendelsesprocessen foregår, har Jorenku valgt at stoppe salget af Pestinol®.

Pestinol® from Jorenku A/S
Jorenku har valgt at få EU-godkendelse af Pestinol® til flere formål i hele Europa

Pestinol® blev lanceret i starten af 2022 som en effektiv måde til bekæmpelse af blodmider i fjerkræproduktionen. Det har skabt så stor interesse blandt fjerkræproducenter og hobbyejere, at Jorenku har valgt at få den aktive ingrediens i Pestinol® godkendt til flere formål

En proces der indebærer en omfattende evaluering af sikkerhed, effektivitet og miljøpåvirkninger i forhold til de ønskede anvendelsesområder.

Midlertidigt salgsstop

For at overholde EU’s regler og sikre en grundig evaluering har Jorenku midlertidigt suspenderet markedsføring og salg af Pestinol®. Dette midlertidige salgsstop er en almindelig praksis, der sikrer, at ethvert produkt, der gennemgår godkendelsesprocessen, opfylder strenge standarder og kriterier, før det kan markedsføres bredt. Jorenku understreger, at dette trin er taget for at vise fuld overholdelse af myndighedernes retningslinjer.

”Vi er forventningsfulde og optimistiske omkring udfaldet af denne godkendelsesproces, der vil påvirke produktets markedsføring og tilgængelighed i hele Europa”, udtaler salgschef Jamil Kure Al-Shiekhly.

Tidshorisont

Det forventes, at processen med EU-godkendelse af Pestinol® vil tage tid, da der skal gennemføres grundige undersøgelser og evalueringer.

I mellemtiden må landmænd og interessenter afvente de potentielle muligheder, som Pestinol® kan bringe i bekæmpelsen af blodmider blandt fjerkræ.