Anslået læsetid: 2 Minutter

Jorenku har succes med et nyt strømiddel til pattegrise i farestalden, hvor tilbagemeldingerne bl.a. lyder på reduceret forekomst af navnebrok.

Nyt strømiddel til pattegrise forebygger navlebrok
Nyt strømiddel til pattegrise forebygger navlebrok

– Det har vist sig, at det forebygger navnebrok.

Sådan lyder det fra Hans Pejter Larsen, der er salgskonsulent hos Jorenku, som fortæller om firmaets nye produkt til avisens udsendte på Agromek.

Piglet Combi hedder Jorenkus nye strøelsesprodukt til pattegrise, som blev lanceret i januar i år. Ifølge Jorenku kan det helt erstatte brugen af andre udtørringsmidler i pattegrisehulen.

– Nogle af de første tilbagemeldinger, vi fik, gik på, at det reducerede forekomsten af navlebrok. Og dem, der havde købt produktet, vendte tilbage og købte igen, og det er jo den allerbedste anerkendelse, produktet kan få, lyder det tilfreds fra salgskonsulenten.

Masser af kartoffelmel

– I februar kom der for alvor gang i salget, og siden er det steget eksplosivt, siger Hans Pejter Larsen.

Han fortæller, at allerede nu, 11 måneder efter lanceringen, har salget af Piglet Combi nået et niveau, der svarer til 10 procent af Jorenkus nok mest kendte desinfektionsmiddel Staldren.

Piglet Combi er et blandingsprodukt, som overvejende består af Staldren og rapsstrø (meget fintsnittet rapshalm, red.) samt kartoffelmel i det, som man i Jorenku kalder »anseelige mængder«. Af hensyn til den udtørrende effekt er der tilsat moler, og endelig er der af hensyn til støvbinding tilsat æteriske olier.

Piglet Combi leveres i sække á 15 kg og på paller med 40 sække.

– De tilbagemeldinger, vi har fået, går på, at vores nye strøelsesprodukt til pattegrisehuler, Piglet Combi, kan forebygge navlebrok. Og salget af det går som varmt brød, fortæller Hans Pejter Larsen, der er salgskonsulent hos Jorenku.

Kilde: Effektivt Landbrug d. 1. december 2022